Niet gevonden wat je zocht?

SCHRIJF JE IN

Wat is de waarde van jouw woning?

GRATIS SCHATTING

10 tips om op je verwarming te besparen

December 21, 2016

Nu de temperaturen drastisch zijn gezakt draait de verwarming weer op volle toeren. Maar wist je dat je met enkele slimme tips en handigheidjes heel wat kan besparen. Wij geven jullie alvast 10 tips mee die je onmiddellijk voelt in je portefeuille!

TIP 1

Beschik je nog over traditionele radiatoren, overweeg dan reflecterende radiatorfolie te kleven. Dit weerkaatst de warmte en zorgt voor een pak meer rendement met heel wat minder kosten.

TIP 2

Zet je verwarming tijdig op nachtstand (rond de 15°C). Als je dit een uurtje voor het slapen gaan doet, zal je hier amper wat van merken.

TIP 3

Ontlucht regelmatig je radiatoren, dit zorgt voor een verhoogd rendement.

TIP 4

Een buitenvoeler kan ervoor zodat de temperatuur van de ketel automatisch wordt aangepast aan de weersomstandigheden. Zo heb je steeds de gepaste temperatuur.

TIP 5

Met een programmeerbare kamerthermostaat en thermostatische kranen kan je de temperatuur in elke ruimte instellen. Handig want zo krijg je in elke ruimte de juiste temperatuur op het juiste moment en ben je niet nutteloos aan het verwarmen.

TIP 6

Kies je voor een nieuwe installatie, zorg dan dat deze niet te zwaar is voor je behoeften. Een te zware installatie is dubbel verlies: niet alleen kost deze meer in aankoop en door het rendementsverlies betaalt u ook nog eens meer stookkosten.

TIP 7

Laat je installaties geregeld onderhouden en nakijken. Slecht functionerende apparatuur levert minder rendement.

TIP 8

Isoleer de leidingen in de niet verwarmde ruimtes (kelder, zolder, garage…).

TIP 9

Vervang uw oude installatie tijdig door een nieuwe. Een nieuwe verwarmingsinstallatie levert vaak 20 tot 25% procent meer rendement op.

TIP 10

Zorg voor een goede dakisolatie en hoogrendementsbeglazing. Deze zijn vrij makkelijk te renoveren zonder al te grote verbouwingen. In een goed geïsoleerd gebouw kan u bijna de helft besparen op uw verwarmingskosten.

Bron: Immovlan.be