Niet gevonden wat je zocht?

SCHRIJF JE IN

Wat is de waarde van jouw woning?

GRATIS SCHATTING

5 tips om te schilderen als een pro.

October 7, 2016

Lap, het is van dat: het tuinhuis heeft een nieuw verflaagje nodig en de babykamer verdient toch echt wel een hip kleurtje voor the big arrival… Ontzie je je ook het “overal vuil en verf druppels”-scenario? Dit is hoe je proper kan schilder

1. GOED BEGONNEN, HALF GEWONNEN!
Schilderen heeft eigenlijk wel wat van marathon lopen: om beiden met verve te realiseren, is een goede voorbereiding nodig. Gouden regel bij schilderwerken: plak af en bescherm. De vloer kan je volledig bedekken met plastic folie of karton (geen al te dun materiaal gebruiken, want anders heb je evengoed prijs!). Ramen, deuren en muren plak je af met tape. Ook een handige is het weghalen van deurklinken en afdekplaatjes van je schakelaars en stopcontacten.
Je bent toch nog niet moe zeker?
2. DE NOOIT IN’T ZAK GEZET-TIP
Voor je verf in je verfemmer giet, span je een propere plastic zak in je emmer. Ben je klaar met schilderen, heb je de zak maar weg te gooien. Dit versus uren schrobben … wij weten het wel!
3. DIK OF DUN, ALTIJD FUN
De juiste verfborstel zorgt voor happiness! Het is echt geen gedoe om een gigantisch oppervlak te schilderen met een kleine borstel. Omgekeerd geldt ook: gaat het om detailwerk, pas je kwast daar dan aan aan. In het eerste geval ben je gewoon uren langer bezig dan nodig, in het tweede geval ook gezien je extra verfspatverwijder-werk zal hebben.
4. NIET SPOTTEN MET SPATTEN
Over spatjes gesproken! Verven zonder spatten is bijna niemand gegeven. Zorg ervoor dat je altijd een vochtige doek bij de hand hebt en verwijder spatten onmiddellijk. Het spaart je op termijn veel gekras en gevloek.
5. DE AWARD VOOR RAARSTE KWAST GAAT NAAR…
Jezelf! Denk er bij schilderwerken aan een aangepaste outfit aan te trekken, eentje die vuil mag worden. Trek desnoods plastic zakken over je schoenen! Draag daarnaast ook een stofmasker en een veiligheidsbril (verf + ogen = no go). Je ziet er misschien wat vreemd uit, maar dat is voor het goede doel.

Bron: Immovlan.be