Niet gevonden wat je zocht?

SCHRIJF JE IN

Wat is de waarde van jouw woning?

GRATIS SCHATTING

Denkt u alstublieft met ons mee?

July 28, 2020

Denkt u alstublieft met ons mee?

 

WAT DOET HET MET DE VERKOPER/VERHUURDER?

De verkoper(s) kijken met positieve belangstelling en spanning uit naar de ingeplande bezichtiging(en). Het huis wordt opgeruimd, er wordt schoongemaakt, tijdelijk onderdak gezocht voor de aanwezige personen want die moeten even buitenshuis. Kortom, de verkopende partij heeft er voor proberen te zorgen een gezellig thuis te creëren, om jou – als potentiële koper- te verwelkomen.

Men verheugt zich op de – hopelijk positieve – terugkoppeling van de makelaar. Hij belt deze keer erg vroeg en men bedenkt dat dit niet per definitie vervelend nieuws zal zijn. Toch heeft de makelaar dat wel. Hij vervolgt zijn gesprek met aan te geven dat de klant niet is geweest en ook niet bereikbaar is. Of dat de klant er niet is, maar wel opgenomen heeft om (vaak zonder schaamte) te zeggen de afspraak te zijn vergeten, inmiddels een ander huis te hebben aangekocht of tóch geen interesse meer te hebben.

Uiteraard snappen wij ook dat het in bepaalde gevallen niet anders kan en daar is dan echt begrip voor. Maar beste bezichtiger, denk je er alsjeblieft aan wanneer je besluit niet te komen dit op tijd te melden? Laat het toch niet aankomen op het laatste uur. En laat het alsjeblieft helemaal niet aankomen op het niet melden van je annulering. Denk eens aan al het werk dat een verkoper gehad heeft om jou een prettige bezichtiging te wensen.

WAT DOET HET MET EEN POTENTIELE ANDERE KOPER/HUURDER?

Misschien heb je het zelf ook weleens meegemaakt: je wilt dolgraag een huis bezichtigen, maar op korte termijn is er geen plek meer, doordat er ontzettend veel gegadigden zijn. Je plant een afspraak voor een week later, maar je wordt er door de makelaar op gewezen dat men niet de garantie kan geven dat de woning dan ook nog daadwerkelijk beschikbaar is.

In ons geval geven wij altijd aan dat, wanneer er een afspraak uitvalt, wij je zullen bellen om de afspraak mogelijk te vervroegen. Het kan tenslotte een groot verschil maken in sommige gevallen! Wanneer jij je niet afmeldt geef je indirect een andere geïnteresseerde niet de gelegenheid om een kijkje te komen nemen . Het moment dat jij onbenut laat, kan voor een ander van onschatbare waarde zijn. Wil je dat alsjeblieft niet vergeten?

WAT DOET HET MET DE MAKELAAR?

Niet alleen een verkopende of verhurende partij ondervindt hinder van een annulering van een afspraak. Ook wij – als makelaarskantoor – voelen hier wat van. Een (over)volle agenda met soms maar een paar minuten tussen een volgende afspraak: de makelaar is op tijd jou dé rondleiding te geven en jij bent er niet.

Wij hebben er alles voor over om jou een waanzinnige rondleiding te geven, maar vinden het wel heel prettig om te horen wanneer jij er geen behoefte/tijd meer voor hebt. Dan kunnen wij (een van) onze andere klanten blij maken met het vervullen van een belofte.

Dus lieve kijker(s), houd je bovenstaande drie vragen in je hoofd bij het naderen van een bezichtiging? Het kan voor komen dat je twijfelt en dat geeft helemaal niets. Maar meld het op tijd, zodat wij een ander misschien heel erg blij kunnen maken. Uiteraard is er begrip wanneer er in situaties enkel sprake is van overmacht.