21/06/2016

Een eigen huis voor altijd, je tijd ver vooruit

Bijna de helft van de jongeren geeft volgens vastgoedspecialisten aan dat zij hun eerste huis zien als hun definitieve woning.

Het is daarom niet zo gek om je woning gelijk al zo te (ver)bouwen zodat je je leven lang van je eigen huiselijke comfort kunt blijven genieten. Diegenen die het vandaag doen, zijn trendsetters. Over enkele jaren is het mogelijk verplicht.

Twee derde van de jongeren plaatst een mooi huis hoog op zijn verlanglijstje. Dat blijkt uit een studie die Ethias heeft gevoerd onder 18 tot 30-jarigen. Maar nog veel hoger op de prioriteitenlijst van jonge volwassenen staan zekerheid, onafhankelijkheid en bescherming tegen risico's. Een mooi huis, onafhankelijkheid en zekerheid op lange termijn zijn perfect combineerbaar. Vooral als je ver in de toekomst durft kijken.

Evolutieve architectuur, zoals dat heet, houdt rekening met onzekerheden in je leven door flexibel te ontwerpen. Een goede aanpak is bijvoorbeeld om een grote makkelijk bereikbare kamer op plan te ontwerpen als een studio. Ondertussen richt je ze in zoals je wilt, bijvoorbeeld als woonkamer, speelkamer, bureau,... Maar tijdens de bouwfase voorzie je wachtleidingen voor water, afvoer en elektriciteit. Dat is een investering die je ooit dubbel en dik terugverdient, want het is dan nog maar een relatief kleine kost om de studio volgens ontwerp te laten afbouwen met een douchecel, een keukenblok en enkele gipsplaten en het bezorgt je vastgoed een hogere verkoopwaarde, zou je het toch van de hand willen doen.

Een ander bouwidee dat steeds meer toepassing vindt, zijn brede deuropeningen waar, zo nodig, een rolstoel makkelijk door kan. Ondertussen kunnen bewoners er vandaag al makkelijker voorbij met hun nieuwe meubilair. Bovendien oogt een huis veel ruimer met brede deuren. Een leuke extra om vandaag al van te genieten.

Bron: HLN.be

Wij schatten uw woning vrijblijvend