21/06/2016

Een proper gazon doet beter verkopen

Vele potentiële kopers zullen een aangelegde en goed onderhouden tuin zeker en vast als een pluspunt beschouwen.

Werk de minpunten weg en accentueer de pluspunten. Het is een tip die ik vaak aan m’n klanten meegeef wanneer ze op het punt staan hun woning te verkopen. Sommigen vergeten echter dat naast een opgeruimd en gezellig huis, ook een verzorgde tuin een mooi visitekaartje is.

Vele potentiële kopers zullen een aangelegde en goed onderhouden tuin zeker en vast als een pluspunt beschouwen. Want net zoals een bouwvallig huis betekent een verwilderd perceel vaak extra kosten. Met als risico dat de tuin de waarde van je woning naar beneden haalt.

Biljartlaken hoeft niet per se

Vooraleer je potentiële kopers over de vloer laat komen, ga je dus maar beter even aan de slag. Geef je gazon een verse maaibeurt en maak dat het er verzorgd uitziet. Weg met die verwilderde planten en onkruid met andere woorden. Maak eventueel de ruiten van het tuinhuis schoon, en veeg de tuinpaden aan.

Al verwachten de meeste kopers niet dat je gazon er als een biljartlaken bij ligt. Kopers willen vandaag vooral dat een tuin praktisch en onderhoudsvriendelijk is. Een beetje leven kan gerust door de beugel. Maar rondslingerende fietsen, terrasstoelen, etc. plaats je best aan de kant. Uiteraard zijn er ook kopers die graag met een propere lei beginnen om zelf een tuin aan te leggen. Laat hen in dat geval de mogelijkheden zien van het perceel en creëer een gevoel van ruimte.

Kortom, of het nu om een klein of groot perceel gaat, weet dat een verzorgde tuin het verschil kan maken tussen een laag of hoog bod.

Immo Margriet kan u alvast helpen met nuttige tips om je woning beter verkoopbaar te maken.

Bron: CIBweb

Wij schatten uw woning vrijblijvend