12/10/2016

Geen onroerend voorheffing voor wie grondig renoveert

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, wil de totaalrenovatie van woningen aantrekkelijker maken door de invoering van een fiscaal voordeel. "Wie zijn woning op meerdere plaatsen isoleert en zo het energieverbruik onder een bepaalde grens krijg

Ingrijpende energierenovaties zijn renovaties waarbij minstens 75% van de buitenschil van het huis (buitenmuren, dak en vloer) geïsoleerd wordt. Wie het E-peil van zijn woning kan terugdringen tot E90 krijgt een korting van 50% op de onroerende voorheffing. Wie zijn energiepeil kan reduceren tot E60 moet de volgende vijf jaar na de vernieuwbouw geen onroerende voorheffing betalen. De maatregel zal gelden voor stedenbouwkundige vergunningen aangevraagd vanaf 1 oktober 2016.

Voor iedereen

Ook mensen die de renovatiewerken niet in één keer kunnen uitvoeren zullen volgens de minister optimaal gebruiken kunnen maken van de fiscale korting. "We geven met de Vlaamse regering de mogelijkheden om de volgende drie jaar goedkoop of gratis te lenen zodat men verbouwingen kan doen", aldus Tommelein. Daarmee wil hij het argument dat de nieuwe maatregel enkel voor de rijkere klasse is meteen van tafel vegen.

Bron: Knack


Wij schatten uw woning vrijblijvend