21/12/2016

6 redenen waarom kleiner wonen verstandig is

De tijd van groot, groter, grootst is voorbij als het op huizen aankomt. Grote percelen worden schaarser en kleiner wonen wordt actief gepromoot. Maar waarom zou je eigenlijk opteren om kleiner te gaan wonen? Wij geven je alvast 6 goede redenen.

1. KLEINER WONEN IS GOEDKOPER

Daar hoeven we natuurlijk geen tekening bij te maken. Kleiner wonen scheelt aardig in de aankoopkosten. Maar ook de onderhoudskosten, verwarmingskosten, enzoverder dalen stevig. Vaak zorgt dit voor een pak minder stress en geef je extra budget voor andere zaken.

2. KLEINER WONEN GEEFT JE MEER TIJD

Een kleiner huis vergt minder onderhoud. Schoonmaken is klaar in een vingerknip, zodat je leuke dingen kan gaan doen.

3. KLEINER WONEN IS MINDER BELASTEND VOOR HET MILIEU

Nee, je hoeft echt geen groene fundamentalist te zijn om dat te beseffen. Je verkleint met een kleine woning je ecologische voetafdruk. Minder oppervlakte is minder brandstofverbruik. Uiteraard is het ook hier nodig je woning goed te isoleren en verstandig om te springen met energie. Alleen al de gedachte dat je iets goeds voor het milieu doet, draagt al bij aan je geluksgevoel.

4. KLEINER WONEN ZORGT VOOR MINDER AANKOPEN

Geef het maar toe, als je veel ruimte hebt wil je die toch volstouwen? Voor je het weet puilen je kasten uit van het materiaal en elke centimeter van je woning is benut. Kleiner wonen gaat dit al voor een heel groot stuk tegen. Op een kleine oppervlakte gaat die overvolle inboedel al snel irriteren, waardoor je als vanzelf veel bewuster omgaat met je aankopen.

5. KLEINER WONEN ZORGT VOOR MEER VRIJHEID

Een kleinere woning valt nu eenmaal een stuk makkelijker te verkopen dan een dure. Wijzigen je plannen dan geraak je dus ook vlotter van je eigendom af. Dat geeft je een groter gevoel van vrijheid en flexibiliteit.

6. KLEINER WONEN BRENGT JE DICHTER BIJ ELKAAR

Woon je met meerdere personen onder één klein dak, dan brengt je dat automatisch dichter bij elkaar. Ok, soms kan het ook irriteren - elke mens heeft nu eenmaal nood aan zijn eigen ruimte - maar heel vaak zorgt het er ook voor dat je nauwer bij elkaar betrokken bent.

Bron: Immovlan.be

Wij schatten uw woning vrijblijvend