27/01/2017

4 redenen om voor een warmtepompboiler te kiezen.

Nog nooit van een warmtepompboiler gehoord? Dan is het tijd om kennis te maken! Een warmtepompboiler is vaak een stuk efficiënter dan zijn elektrische tegenhanger. Dankzij de performante werking van deze boilers bespaart u honderden euro’s per j

WAT IS EEN WARMTEPOMPBOILER?

Een warmtepompboiler warmt warm water op via de warme lucht die het onttrekt aan de lucht in de woning. De opgewekte energie wordt aangevuld met elektrische energie om zo tot de gewenste warmte te komen.
Het is dus een ecologisch vriendelijk systeem en je kan zelfs van hernieuwbare energie spreken. Je stoot al snel de helft minder CO2 uit dan bij een boiler die gekoppeld is aan een stookolie- of gasketel. Als je dan ook nog weet dat je er maar liefst 75% mee kan besparen op je energiefactuur, dan is er al helemaal geen reden meer om geen warmtepompboiler te overwegen.

WANNEER IS EEN WARMTEPOMPBOILER WAT VOOR JOU?

Hou er rekening mee dat een warmtepompboiler best wat ruimte inneemt. Check dus even of je voldoende ruimte hebt en de ondergrond het gewicht kan dragen. Dit type boilers heeft toch al snel een volume tussen de 100 en 300 liter. Een warmtepompboiler is dan ook echt interessant voor wie meer dan 100 liter warm water per dag verbruikt. Hoe meer je verbruikt, hoe interessanter een warmtepompboiler wordt.

DUURDER DAN EEN TRADITIONELE BOILER

Voor een warmtepompboiler tel je rond de € 2.500 neer. Tel daar de installatiekosten bij en je komt een stuk duurder uit dan bij een traditionele elektrische boiler. Reken op een 6-tal jaar om het verschil terug te verdienen op je energiefactuur, wat al bij al natuurlijk meevalt. In het Brussels en het Waals Gewest zijn er bovendien premies voorzien die de aankoop nog interessanter maken.

WELKE WARMTEPOMPBOILER KIEZEN?

Hou bij het kiezen rekening met het verbruik van je gezin. Een te grote warmtepompboiler zal immers minder voordelig uitvallen. Het rendement wordt enerzijds bepaald door de temperatuur van de aangezogen lucht en anderzijds door de te bereiken temperatuur van het sanitair warmwater.
Een warmtepomp gebruikt 1 deel elektriciteit en 3 delen warme lucht en daar zit dan ook de fikse besparing in.

4 REDENEN OM VOOR EEN WARMTEPOMPBOILER TE KIEZEN

Een warmtepompboiler biedt de volgende voordelen:
? Voordelige opwarming van sanitair water
? Ecologisch verantwoord
? Verbruikt tot 3x minder stroom
? Aansluitbaar op zonnecollectoren
Bekijk dus zeker eens de mogelijkheden en bespaar heel wat!

Bron: Immovlan.be

Wij schatten uw woning vrijblijvend