28/06/2017

Nieuw: de ultieme tool om investeringen op lange termijn te berekenen

De ultieme tool om investeringen op lange termijn te berekenen : Investr.be.

Wie vandaag pakweg een smartphone of een wasmachine koopt, maakt vaak eerst een vergelijking op het internet om zichzelf van de beste prijs-kwaliteitsverhouding te verzekeren. Voor investeringen in vastgoed kunnen we veel moeilijker transparantie zoeken. Correctie: konden we, want nu bestaat er zoiets als Investr.be.

Vastgoedverkopers kunnen de verwachte waardevermeerdering van een pand vaak moeilijk voorspellen of zijn op z’n minst wat optimistisch over de uitkomst. Een gat in de markt, moeten ze bij Investr.be gedacht hebben. Het platform dat ze ontwikkeld hebben, vergelijkt nu allerhande gegevens: het toekomstige rendement, huurprijzen, evoluties in de regio en dergelijke meer.

Wat doet het?
Je krijgt een gestandaardiseerde voorspelling van het verwachte rendement van elk mogelijk pand. Een voorspelling die trouwens volledig is aangepast aan de individuele situatie. Zo wordt rekening gehouden met het investeringsbedrag, de eigen inbreng, de gewenste financieringstermijn enzovoort.

Voor de gebruiker is het heel simpel. Na een simpele muisklik kan je achterhalen wat het bruto en netto rendement van een pand kan zijn, hoeveel de cashflow over de verschillende jaren kan bedragen, hoeveel kosten je mogelijk zal hebben en - last but not least - wat het pand waard kan zijn bij verkoop na 10, 15 of 20 jaar.

Hoe werkt het?
De simulatie is gebaseerd op een aantal parameters, zoals de evolutie van verkoop- en huurprijzen over de laatste 25 jaar in alle regio’s, de financieringstermijn en eigen middelen die de investeerder ingeeft. Er wordt een inschatting gemaakt van het te ontlenen bedrag, de rentevoet, de looptijd van een lening, de mogelijke verhuurprijs van een pand, de maandelijkse kosten en ga zo maar verder. Daarnaast wordt een meerwaardeprognose gesimuleerd waaruit een jaarlijkse waardestijging wordt bepaald.

Speciale tool
Wie van plan is te beleggen in vastgoed, surft voor de zekerheid dus toch best maar eerst eens naar Investr.be of probeert meteen de speciale tool uit op investeernietzonderinvestr.be. Daar kan je de url achterlaten van eender welk pand dat te koop staat, waarna alle beschikbare data rechtstreeks wordt opgevraagd bij de makelaar in kwestie. Achteraf krijg je dan een complete rendementsanalyse opgestuurd. Minstens even straf als het bovenstaande: het is gratis...

Wij schatten uw woning vrijblijvend