06/10/2017

Ramen vervangen: 5 fouten die je niet mag maken

Het vervangen van ramen vergt best wel een investering, dus een vergissing is uit den boze. Hier zijn 5 fouten om te vermijden...

1. Standaard voor de goedkoopste ramen kiezen

Kozijnen kosten best wel wat geld, maar toch moet je wat verder durven kijken. Goedkope kozijnen is één, maar ook de onderhoudskosten moet je in rekening brengen. Zo vergt een houten kozijn heel wat meer onderhoud dan een aluminium exemplaar. Kunststof en aluminium mogen dan wel wat onderhoud vergen, toch een heel stuk minder dan hout. De kost van houten kozijnen is in aankoop een stuk lager, maar de onderhoudskost is makkelijk het drievoudige.

2. Te veel betalen voor isolerend glas

Uiteraard opteer je voor isolerend glas, maar het beste van het beste is niet nodig. HR ++ glas is een pak goedkoper dan HR +++ glas en het verschil is echt minimaal. Niet voor niets is HR ++ glas dan ook de populairste soort.

3. Niet op de keurmerken letten

Voordelige ramen is één ding, maar een minimale kwaliteit is toch wel gewenst. Keurmerken en de plaatsing door een vakman zorgen voor deze garantie. Vraag referenties op en bekijk eerdere projecten van de partij waarmee je in zee gaat. Vraag ook steeds de keurmerken op van de ramen, zo ben je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

4. Geen beveiliging voorzien

Ramen zijn de zwakste plek in je woning en ze worden dan ook gretig gebruikt door inbrekers. Kies voor inbraakwerende ramen die te herkennen zijn aan het SKG-sloten. Hoe meer sterren, hoe langer een inbrenger er over zal doen om het te forceren. Laat in elk geval het slot ook monteren door een professional, want als het niet goed gemonteerd is, heeft de beveiliging geen enkel nut.

5. De ventilatieroosters niet openen

Een gouden tip: laat de ventilatieroosters van je nieuwe ramen dag en nacht openstaan. Zo kan vochtige lucht naar buiten en schone lucht naar binnen. Je voorkomt zo schimmels en vochtplekken. Bovendien is het ook gezonder.

Bron Immovlan

Wij schatten uw woning vrijblijvend