03/02/2018

4 types vastgoed die interessant zijn om in te investeren

Heb je wat geld te investeren, dan is vastgoed een vrij ‘zekere’ investering. Wij lichten er alvast 4 types vastgoed uit, die in het verleden een goede investering zijn gebleken en/of een mooie toekomst hebben.

Vastgoed in gunstig geprijsde wijken met potentieel

In de topwijken in een stad valt weinig rendement te behalen. De prijzen zijn er al zo hoog, dat er nog weinig marge valt te rapen. Ga op zoek naar de gemiddelde wijken in de stad, met veel middenklasse bewoners. Daar valt nog rendement te scoren. Niet alle verkopers zijn op de hoogte van de correcte marktprijs of weten wat er speelt in de wijk. Informeer je ook voor welke wijken in de stad nog plannen bestaan tot opwaardering. Een huis in een ‘gewone’ wijk kan na een renovatie, een veelvoud waard zijn van de aankoopprijs. Zeker als de buurt kortelings onder handen genomen gaat worden.

Woningen in wijken met weinig leegstand

De echte koopjes die vind je natuurlijk in wijken waar veel panden leeg staan, maar het risico bestaat dat je er zelf maanden of jaren mee blijft zitten voor je het verhuurt krijgt. De kosten lopen zonder return en dat kan na een tijdje pijn gaan doen. Investeren in een woning in een wijk met weinig leegstand geeft je alvast een stuk meer zekerheid.

Een appartementencomplex

Heb je wel wat budget te investeren, dan kan je zeker eens naar een volledig appartementencomplex kijken. Het is de ideale manier om je risico te spreiden en je kan al eens een tegenslag opvangen. De opbrengsten liggen – als alles meezit – ook hoger. Meer en meer mensen gaan in appartementen wonen en door de vergrijzing worden er een heel aantal omgebouwd tot serviceflats. Dit verhoogt het potentieel. Als je gaat kijken naar de waardestijging van appartementen de voorbije jaren, dan blijkt het investeren in appartementen alvast een verstandige investering.

Serviceflats

We raakten het hierboven al even aan: de vergrijzing is een belangrijke factor. Serviceflats schieten als paddenstoelen uit de grond, maar kunnen nog steeds een interessante investering vormen. De verhuur van assistentiewoningen levert maandelijks een aantrekkelijk rendement op en over het algemeen heb je weinig problemen met je huurders. Een toplocatie is wel onontbeerlijk, dus je informeert je maar beter goed. De markt raakt langzaam oververhit, maar dat wil niet zeggen dat er geen opportuniteiten meer liggen. Bij de aankoop van een assistentiewoning geniet je bovendien van een verlaagd BTW-tarief en is een vrijstelling van onroerende voorheffing mogelijk. Je moet wel rekening houden met een aantal voorwaarden.

Bron Immovlan.

Wij schatten uw woning vrijblijvend