20/11/2018

De huurwaarborg terug naar 3 maand

Het nieuwe Vlaamse woninghuurdecreet komt er nu snel aan en zal van toepassing zijn op alle huurovereenkomsten die vanaf 1 januari 2019 worden ondertekend. Daarin staat vermeld dat de huurwaarborg maximaal 3 maand mag bedragen.

Bij het verhuren van een woning denken we automatisch aan een huurwaarborg. Dit om zeker te zijn dat eventuele huurschade aan de woning en/of onbetaalde huurgelden gedekt zijn. De waarborg beschermt de verhuurder(s) in geval de huurder gedeeltelijk of geheel in zijn plichten tekortschiet.

Een van de meest gebruikte formules voor het vestigen van een huurwaarborg is de Korfine huurwaarborg. Dit type van huurwaarborg is nu wettelijk geregeld door het Vlaamse Woninghuurdecreet onder de noemer van een “zakelijke zekerheidsstelling bij een financiële instelling op naam van de huurder”.

De Korfine huurwaarborg biedt aan alle partijen extra comfort en geeft de mogelijkheid om alles zelf te kunnen regelen bij het afsluiten van de huurovereenkomst. Het is een snelle en eenvoudige oplossing voor het vestigen van een huurwaarborg.

Wenst u meer info hieromtrent, neem dan gerust even contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wij schatten uw woning vrijblijvend