Niet gevonden wat je zocht?

SCHRIJF JE IN

Wat is de waarde van jouw woning?

GRATIS SCHATTING

Een nieuwe studie (UGent/Itinera) wijst uit dat zelfs de middenklasse krijgt het moeilijker om een woning te kopen of te huren.

Lees verder

Een overzicht van alle wijzigingen die u kan verwachten in 2023.

Lees verder

Om op deze vraag een antwoord te vinden is het erg nuttig uit je eigen positie te treden en je als verkoper te proberen verplaatsen in de “psyché” van potentiële kopers.

Lees verder

De vastgoedmarkt is veranderd, maar de mentale knop omdraaien duurt bij een verkoper soms een aantal maanden.

Lees verder

Vanaf 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2023 geldt voor alle woninghuurcontracten (Zowel die van vóór 2019 = federale Woninghuurwet als die van na 31 december 2019 = Vlaams Woninghuurdecreet) die werden afgesloten een inperking van de huurindexatie voor energieverslindende woningen.

Lees verder

Ben je op zoek naar een stageplaats? Wil je later bij ons kantoor aan de slag? Bekijk dan snel de vacature.

Lees verder

Vanaf aanslagjaar 2023 is er een gelijkstelling tussen de wijze van belastingaangifte van binnenlands met buitenlands vastgoedbezit.

Lees verder

Deze zal gelden voor zowel woningen als appartementen. De nieuwe wetgeving is zo goed als definitief.

Lees verder

Voor elke onderhandse verkoopovereenkomst met datum na 22 november 2022 zal een asbestattest nodig zijn. Hieronder leest u wat u moet weten.

Lees verder

Een eigendom komen is niet vanzelfsprekend. Waarop moet je extra letten? Hieronder een overzicht van enkele belangrijke punten.

Lees verder

Wenst u een laadpaal te installeren in uw privé-parking? Dan is deze informatie nuttig voor u!

Lees verder

Wie op vandaag een hypothecair krediet aanvraagt betaalt meer dan op het einde van 2021.

Lees verder

De eerste indruk van de woning is essentieel en blijvend. Hier zijn enkele tips voor een succesvolle verkoop.

Lees verder

Maximaal ontzorgen, dit is het nieuwe verkoopargument waarmee Telenet en bouwgroep Willemen op de steeds groeiende woninghuurmarkt in België actief willen worden.

Lees verder

Banken zullen een schattingsverslag van de waarde van de woning in kwestie aan het hypothecair dossier toevoegen om te vermijden dat ze hun geld niet zouden kunnen recupereren.

Lees verder

De registratiebelasting zal verlaagd worden naar 3% voor de aankoop van een enige en eigen woning. Niet voor een tweede verblijf.

Lees verder

De vergrijzing van de Vlaamse bevolking is een feit, we worden met z’n allen alsmaar ouder. De gevolgen voor de woningmarkt laten hierdoor niet op zich wachten. Vlaanderen versoepelt enkele regels.

Lees verder

Gemeenten zijn vrij om een beleid rond tweede verblijven te voeren. Zij kunnen dus zelf beslissen om tweede verblijven al dan niet op te sporen en te registreren. Ook als ze een register van tweede verblijven hebben, zijn gemeenten niet verplicht om een belasting op tweede verblijven te heffen. De basis voor deze fiscale autonomie is vervat in artikel 170, §4, van de Grondwet. Wat moet je hier verder over weten?

Lees verder

Bij woninghuur hebben zowel verhuurder als huurder verplichtingen en rechten. Een belangrijk recht van de verhuurder bestaat erin een HUURWAARBORG te eisen.

Lees verder

Als u een woning (een zelfstandige woning of een kamer of studentenkamer) verhuurt in het Vlaamse Gewest, moet u ervoor zorgen dat die woning voldoet aan bepaalde normen. Als eigenaar-verhuurder kunt u bij de gemeente een document (conformiteitsattest) aanvragen waaruit blijkt dat de huurwoning aan de woningnormen voldoet.

Lees verder

Immo Margriet,  een dynamisch vastgoedduo dat steeds tot je beschikking staat om professioneel advies te geven.

Lees verder

Een woning verkopen is geen alledaagse to-do. Gelukkig is dat voor immomakelaars wel het geval. Ontdek wat je mag verwachten bij de verkoop door een immo!

Lees verder

Vlaams minister van energie, Mevrouw Zuhal Demir (NV-A) wil via de laatste nieuwe technologieën de Vlaming overtuigen zijn / haar woning energiebewust te renoveren.

Lees verder

Je woning, appartement of bouwgrond verkopen of verhuren is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid.

Lees verder

Hoe zit het met de bezettingsvergoeding? Ontdek er alles over.

Lees verder

Als je plannen hebt om een ​​vastgoed aan te kopen, ga je in de meeste gevallen bij de bank langs om een ​​hypothecaire lening aan te vragen. Maar een lening wordt soms verward met aanverwante begrippen. We leggen het je uit.

Lees verder

Hoe weet je of je dak asbest bevat? En mag je een asbestdak ontmossen? Hoe ga je er het best mee om en wat zijn de sancties zijn als de regels rond asbestdaken niet worden opgevolgd.

Lees verder

Heel wat installaties in jouw woning zijn onderworpen aan een verplichte keuring of onderhoud. Hierbij de juiste info op een rijtje.

Lees verder

9 goeie redenen om te verkopen of te verhuren met Immo Margriet

Lees verder

Bij een storm raakt je huis beschadigd. Kan je een vergoeding vragen aan je verzekeraar? Kan je je buren aansprakelijk stellen als de schade door hun goederen wordt veroorzaakt?

Lees verder

Tot nu toe gold het principe dat echtgenoten, wat ook hun huwelijksstelsel is, geen koopcontract kunnen aangaan behoudens vier wettelijke uitzonderingen (art. 1595 BW). Dit verbod was volgens de wetgever gedateerd.

Lees verder

Als je (ver)bouwt, word je geconfronteerd met hoge prijskaartjes. Op welke Vlaamse premies kan je in 2017 rekenen voor duurzame investeringen? De volledige lijst en nog veel meer over verbouwen vind je in deze Livios-special

Lees verder

De verkoopgolf die de obligatiemarkten vorige week na de overwinning van Donald Trump overspoelde, houdt aan. "De bocht naar hogere rente is ingezet", denkt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte. "Wie wil lenen voor een huis, moet niet meer wachten."

Lees verder

Als een huurder een woninghuur voor negen jaar opzegt in de loop van de eerste drie jaar van de overeenkomst, moet hij of zij een schadevergoeding betalen. Hoe bereken je die en kan je ze als verhuurder ook vragen als je dadelijk een nieuwe huurder v

Lees verder

Samen met ons nieuw logo lanceren we onze vernieuwde website.

Lees verder

Vergelijk de energiescore van uw (toekomstige) woning of appartement met andere woningen en met het Vlaams gemiddelde.

Lees verder