Niet gevonden wat je zocht?

SCHRIJF JE IN

Wat is de waarde van jouw woning?

GRATIS SCHATTING

Banken zullen een schattingsverslag van de waarde van de woning in kwestie aan het hypothecair dossier toevoegen om te vermijden dat ze hun geld niet zouden kunnen recupereren.

Lees verder

De registratiebelasting zal verlaagd worden naar 3% voor de aankoop van een enige en eigen woning. Niet voor een tweede verblijf.

Lees verder

De vergrijzing van de Vlaamse bevolking is een feit, we worden met z’n allen alsmaar ouder. De gevolgen voor de woningmarkt laten hierdoor niet op zich wachten. Vlaanderen versoepelt enkele regels.

Lees verder

Gemeenten zijn vrij om een beleid rond tweede verblijven te voeren. Zij kunnen dus zelf beslissen om tweede verblijven al dan niet op te sporen en te registreren. Ook als ze een register van tweede verblijven hebben, zijn gemeenten niet verplicht om een belasting op tweede verblijven te heffen. De basis voor deze fiscale autonomie is vervat in artikel 170, §4, van de Grondwet. Wat moet je hier verder over weten?

Lees verder

Bij woninghuur hebben zowel verhuurder als huurder verplichtingen en rechten. Een belangrijk recht van de verhuurder bestaat erin een HUURWAARBORG te eisen.

Lees verder

Als u een woning (een zelfstandige woning of een kamer of studentenkamer) verhuurt in het Vlaamse Gewest, moet u ervoor zorgen dat die woning voldoet aan bepaalde normen. Als eigenaar-verhuurder kunt u bij de gemeente een document (conformiteitsattest) aanvragen waaruit blijkt dat de huurwoning aan de woningnormen voldoet.

Lees verder

Immo Margriet,  een dynamisch vastgoedduo dat steeds tot je beschikking staat om professioneel advies te geven.

Lees verder

Een woning verkopen is geen alledaagse to-do. Gelukkig is dat voor immomakelaars wel het geval. Ontdek wat je mag verwachten bij de verkoop door een immo!

Lees verder

Vlaams minister van energie, Mevrouw Zuhal Demir (NV-A) wil via de laatste nieuwe technologieën de Vlaming overtuigen zijn / haar woning energiebewust te renoveren.

Lees verder

Je woning, appartement of bouwgrond verkopen of verhuren is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid.

Lees verder

Gemeenten, gelegen in het Vlaams Gewest, hebben de mogelijkheid een lijst ( register ) bij te houden met alle leegstaande of verwaarloosde woningen en andere gebouwen op hun grondgebied.

Lees verder

Hoe zit het met de bezettingsvergoeding? Ontdek er alles over.

Lees verder

Als je plannen hebt om een ​​vastgoed aan te kopen, ga je in de meeste gevallen bij de bank langs om een ​​hypothecaire lening aan te vragen. Maar een lening wordt soms verward met aanverwante begrippen. We leggen het je uit.

Lees verder

Denkt u alstublieft met ons mee?

Lees verder

Zit je thuis nu je niet naar school kunt? Dan is het misschien leuk om mee te doen met onze kleurwedstrijd!

Lees verder

Wij verkopen dagelijks woningen. Gebruik onze ervaring!

Lees verder

Hoe weet je of je dak asbest bevat? En mag je een asbestdak ontmossen? Hoe ga je er het best mee om en wat zijn de sancties zijn als de regels rond asbestdaken niet worden opgevolgd.

Lees verder

Slimme meters - Nieuwbouwwoningen als eerste aan de beurt

Lees verder

Particulieren hebben vorig jaar minder zonnepanelen geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van sectorvereniging PV Vlaanderen. Bram Claeys van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) vraagt dat er snel duidelijkheid komt rond de digitale meter.

Lees verder

Heel wat installaties in jouw woning zijn onderworpen aan een verplichte keuring of onderhoud. Hierbij de juiste info op een rijtje.

Lees verder

9 goeie redenen om te verkopen of te verhuren met Immo Margriet

Lees verder

Bij een storm raakt je huis beschadigd. Kan je een vergoeding vragen aan je verzekeraar? Kan je je buren aansprakelijk stellen als de schade door hun goederen wordt veroorzaakt?

Lees verder

Exact 5.383 eigenaars van zonnepanelen die recht hebben op groenestroomcertificaten, hebben zich nog altijd niet opnieuw geregistreerd bij hun distributienetbeheerder. Daardoor krijgen ze geen vergoeding voor hun groene stroom.

Lees verder

Tot nu toe gold het principe dat echtgenoten, wat ook hun huwelijksstelsel is, geen koopcontract kunnen aangaan behoudens vier wettelijke uitzonderingen (art. 1595 BW). Dit verbod was volgens de wetgever gedateerd.

Lees verder

Bij deze koude temperaturen kan je bevroren waterleidingen missen als kiespijn. Niemand zit met dit weer graag aan bevroren leidingen te sleutelen en een loodgieter kost aardig wat centen. Onder het motto: “Voorkomen is beter dan genezen”.

Lees verder

Als je (ver)bouwt, word je geconfronteerd met hoge prijskaartjes. Op welke Vlaamse premies kan je in 2017 rekenen voor duurzame investeringen? De volledige lijst en nog veel meer over verbouwen vind je in deze Livios-special

Lees verder

Nu de temperaturen drastisch zijn gezakt draait de verwarming weer op volle toeren. Maar wist je dat je met enkele slimme tips en handigheidjes heel wat kan besparen. Wij geven jullie alvast 10 tips mee die je onmiddellijk voelt in je portefeuille!

Lees verder

De verkoopgolf die de obligatiemarkten vorige week na de overwinning van Donald Trump overspoelde, houdt aan. "De bocht naar hogere rente is ingezet", denkt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte. "Wie wil lenen voor een huis, moet niet meer wachten."

Lees verder

Als een huurder een woninghuur voor negen jaar opzegt in de loop van de eerste drie jaar van de overeenkomst, moet hij of zij een schadevergoeding betalen. Hoe bereken je die en kan je ze als verhuurder ook vragen als je dadelijk een nieuwe huurder v

Lees verder

In je badkamer draag je dikwijls weinig of geen kleren. Dus is een uitgebalanceerde verwarming er nog belangrijker dan in andere ruimtes. Luc Brants, productmanager bij radiatorfabrikant Radson, geeft vijf tips voor een badkamer waar het altijd lekke

Lees verder

Lap, het is van dat: het tuinhuis heeft een nieuw verflaagje nodig en de babykamer verdient toch echt wel een hip kleurtje voor the big arrival… Ontzie je je ook het “overal vuil en verf druppels”-scenario? Dit is hoe je proper kan schilder

Lees verder

Samen met ons nieuw logo lanceren we onze vernieuwde website.

Lees verder

Vergelijk de energiescore van uw (toekomstige) woning of appartement met andere woningen en met het Vlaams gemiddelde.

Lees verder